Notícies de Palautordera

La CUP de Palau no és només una llista, és un projecte polític que té el suport de moltes persones i entitats del poble. 

En Federico Demaria és un veí del poble que estima amb bogeria el nostre entorn i el medi ambient. Economista ecològic, polític i expert en política de residus dóna suport al programa de govern de la CUP tot aportant la seva experiència i talent als apartats de medi ambient i ecologia del nostre programa.

Quin orgull comptar amb tu Fede!

Ja està al carrer el número de setembre del VILACUP Palau.
El poble palestí viu sota una situació de fragmentació territorial, control institucionalitzat, discriminació i apartheid totalment inadmissible. Confirma la situació d'ocupació permanent el darrer atac a gran escala de l'exèrcit israelià contra la Franja de Gaza. Els bombardejos i la invasió militar israelita han provocat des del 8 de juliol, la mort de 600 palestins, mentre més de 3.600 han resultat ferits, amb el conseqüent col·lapse dels centres hospitalaris i del subministrament dels serveis més bàsics per a la població i l'èxode de més de 100.000 desplaçats.
Amb el pretext de la crisi econòmica les reformes en el món local són a l’ordre del dia i en els darrers mesos tant el govern espanyol com el de la Generalitat de Catalunya han mogut fitxa en aquest aspecte. El govern espanyol va aprovar al desembre la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local (LRSAL) i el govern de la Generalitat està tramitant al Parlament el projecte de Llei de Governs Locals de Catalunya. Totes dues reformes van en la mateixa línia i responen a idèntiques directrius polítiques emanades de la Troika per fomentar la privatització de serveis fonamentals. Ambdues lleis ataquen frontalment el principi d’autonomia local i suposen una retallada dràstica de competències municipals.
Des de la CUP rebutgem frontalment la Llei per a la Racionalització i la Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) pel que suposa de vulneració a l'autonomia i a les competències locals, així com d’intent de recentralització i de privatització encoberta de l’Administració Local.
S'aprova per unanimitat la proposta de la PAH per sancionar els pisos permanentment desocupats.
El Ple de l'Ajuntament rebutja l’augment desorbitat de les tarifes del transport públic.
S'aprova per unanimitat la proposta de la PAH per sancionar els pisos permanentment desocupats.
El Ple de l'Ajuntament rebutja l’augment desorbitat de les tarifes del transport públic.

El passat desembre el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità va aprovar un increment de les tarifes del transport pel 2014 que suposa un increment d’entre un 5 i un 8%El bitllet més venut, la T-10, ja té un cost de 10,30€.

Ens trobem davant d’una situació d'emergència habitacional. Com denuncia l'informe “Emergencia habitacional en el estado español”, elaborat per l'Observatori DESC, aquesta situació es veu agreujada pel fet que l'estat espanyol és el país d'Europa a

Des de l'entrada de l'actual govern, durant els darrers anys, han crescut els ingressos fruit de l'increment de l'IBI en un 19% aproximadament. Se'ns ha explicat que la taxa s'ha incrementat per tal de preparar les arques municipals per a l'etapa post-abocador. Podem entendre la necessitat d'incrementar aquesta taxa en previsió d'aquesta reducció d'impostos per tal de mantenir els serveis i prestacions municipals. Ara bé volem demanar que l'increment de l'IBI vagi destinat directament a polítiques socials, i no a obres innecessàries i activitats de promoció del comerç o de propaganda del govern municipal. També hem reclamat que la taxa es vinculi alsingressos de cada vilatana o vilatà i s'apliqui de forma distributiva.

Pàgines